Wednesday, 18 January 2012

Di Kotaraya kami berjimba-jimba :)

~epy together~

~muhammad aliff aimman~
~nur atikah~
~make me smile~

(: Andai kau dapat melihat hatiku..Andai saja kau dapat membaca fikiranku…Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, Menghiasi hari-hariku…Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku…Cintailah aku dengan kesungguhanmu..:) lebiuu sayang ! <3

Monday, 9 January 2012

Nukilan hati seorang anak

ABAH...


Pelukan abah waktu itu
Masih segar terasa
Masih hangat dalam ingatan
Walaupun abah sudah lama pergi
Wajah abah yang sentiasa ceria
Selalu bermain di fikiranku
Membuat hatiku rindu selalu
Rindu pada setiap kalimah bicaranya
Yang selalu menasihatiku kearah kebaikan
Hati ini tidak pernah sayu
Sewaktu abah masih ada
Namun,
Kehidupan harus diteruskan
Demi mencapai hasrat abah
Yang ingin aku berjaya
Dan terus berjaya dalam hidup
Dan membela nasib keluarga
Yang serba kekurangan
Tidak akan kuhampakan
Segala kemahuan abah
Kerna abah tidak pernah
Menghampakan segala permintaaanku
Walau apa pun kupinta ia tetap hulurkan
Terima kasih abah dirimu tetap ada dalam hatiku~~~

Al-fatihah~~~

#untuk abah yang tersayang..alip rindu sangat dekat abah tapi ALLAH lebih menyayangi abah.. rintihan hati seorang anak MUHAMMAD ALIFF AIMMAN BIN SAID..alip sentiasa doakan abah semoga di cucuri rahmat dan di tempatkan dalam golongan orang yang beriman.. :)

Tuesday, 3 January 2012

hepi new year 2012

Assalamualaikum :D

Bestnya coz 1st time countdown dengan buah hati MUHAMMAD ALIFF AIMMAN :)
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 hepi new year sayaaaanggg !
1st thing yang terkeluar dari mulut aku dekat dye..
"DUT nak jadi anak yang solehah.
anak yang baik..
dut jugak xnak curang,setia,jujur dengan CIT..
lastly aku cakap DUT nak still with u until last my breath..
lepas je aku abis cakap aku tanye dye apa azam CIT..
"CIT nak jadi putih...hahahahaaha tergelak besar aku..
maklumlah my love aku nie x bape nak putih..huhuhu :)
aku cakap laa mustahil la sayang.. :)
Okeyh lastly my love says
CIT nak kekal dengan DUT sampai mati..hehe :)
Aminnnnn hope macam tu laa hendaknya..
So Happy New Year To All friends,familys n my love..

#CIT : si kumbang
DUT : si bunga

nur atikah :)
my cinta :)
my bucuk :)

Friday, 30 December 2011

hanya untukmu

Saat aku bertemu kamu..
Hatiku ini merasakan ketenangan,kesejukan dan kesetiaan yang begitu mendalam..
Hingga membuat diriku terlelap dalam cinta..
Saat malam tiba..
Ku lihat bulan dan bintang
Yang s’lalu bersinar…
Dan s’lalu menghiasi..
Gelapnya malam..
Aku s’lalu berkhayal..
Andaikan engkau menjadi bulan
dan aku yang akan menjadi bintang
yang s’lalu menghiasi gelapnya malam..
Dan s’lalu menerangi hati ini yang penuh dengan cinta
Bagaikan cita sejati yang takkan
pernah terganti…
Dan ungkapan s’lalu memberikan ku
harapan
Harapan yang begitu indah…
Yang s’lalu engkau berikan
dan aku ingin cinta kita berdua…
Abadi untuk s’lamanya..
Dan aku ingin kesetiaan ini bukanlah
sekadar kata dari mulutmu..
Aku ingin dari hatimu yang tulus dan suci…

Ombak rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah

Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

#Ost ombak rindu



"Bukti yang paling jelas tentang ketajaman akal fikiran seseorang ialah apabila ia dapat menyatakan apa yang ia mahu dengan secara ringkas."